Mukaan toimintaan


Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistyksien päätehtävä alueellaan on tuottaa Meripelastuspalvelua viranomaisten käytettäväksi. Tämän lisäksi yhdistykset kouluttavat oman henkilöstön lisäksi alueen veneilijöitä ja toimivat turvallisen veneilykulttuurin sanansaattajina. 

Meripelastusseuran pelastusasemat ja pelastusveneet miehitetään vapaaehtoistyönä. Toiminnan kulut katetaan lahjoituksin ja talkoilla. Pienistä puroista koostuu se virta jolla toiminta pidetään käynnissä koko avovesikauden 24/7.

Meripelastaja ei ole mikään Super Hessu vaikka saattaakin pitää pähkinöistä. Toimintaan tarvitaan kaiken ikäisiä ja jokaiselle löytyy varmasti mahdollisuus toimia oman aikansa, kuntonsa ja terveytensä puitteissa. 

Katso alla olevasta taulukosta voisitko sinä osallistua jotenkin:

Olen veneilijä tai muuten vain kiinnostunut tukemaan meripelastustoimintaa.

 • Liity yhdistyksen henkilö- tai trossijäseneksi.
  Liittymällä et vielä sitoudu mihinkään, mutta jäsenmaksusi 35€ käytetään alueen meripelastusvalmiuden ylläpitämiseen, alusten varustamiseen, miehistön sekä alueen vesillä liikkujien kouluttamiseen ja yhdistyksen nuorisotoimintaan.
 • Saat postitse neljästi vuodessa ilmestyvän Meripelastaja -lehden. 
 • Trossi jäsenenä saat lisäksi veneellesi lisäturvan pohjoismaiden alueella.

Täytettyäsi jäsenhakemuksen tai Trossi hakemuksen saat postitse laskun. Laskun maksamalla tuet toimintaamme ja pidät osaltasi veneet ja pelastajat liikkeellä. 

Liikkuminen vesillä kiinnostaa, mutta elämäntilanteeni, kuntoni tai terveyteni ei mahdollista osallistumista päivystysluontoiseen toimintaan.

 • Yhdistyksen jäsenenä voit osallistua yhdistyksen koulutustoimintaan ja Suomen Meripelastuseuran valtakunnallisille kursseille.
 • Voit oman koulutuksesi ja terveydentilasi puitteissa osallistua alusten partiointiin ja ennalta suunniteltuihin operatiivisiin tehtäviin.
 • Tekemistä löytyy varmasti myös aseman ja kaluston tukitoimista.

Koen, että elämäntilanteeni ja terveyteni mahdollistavat toimimisen pelastusasemalla operatiivisessa miehistössä.

 • Aseman aktiivisena toimijana sitoudut siihen, että työvuorojen puitteissa olet valmis lähtemään merelle tunnin varoitusajalla hälytyksen saatuasi.
 • Koet, että fyysinen kuntosi on riittävä toimimaan vaativissakin olosuhteissa. Emme pidä kuntotestejä ja juokse coopperia, mutta annat kirjallisen terveysilmoituksen.
 • Sitoudut osallistumaan aktiivisesti koulutuksiin.
 • Suoritat vuosittain pakolliset koulutussuoritteet ja niihin liittyvät testit.
 • Sitoudut pitämään huolta kunnostasi ja terveydestäsi.
 

Miten siis tulen mukaan aktiivitoimintaan?

Meripelastajat harjoittelevat toimintaa viikottain koko avovesikauden ajan ja tämän lisäksi osallistuvat useisiin tapahtumiin lähistöllä. Katso kalenteristamme seuraava sopiva tilaisuus tai harjoitus ja tule käymään. 
Aina voit toki lähestyä aseman henkilöstöä myös puhelimitse tai sähköpostilla. Kerromme mielellämme lisää!

 

Tekninen toteutus: W3 Group